“Yatırım Yapılmaya En Uygun Proje” ödülü ‘Cloud Managed Wi-Fi’ projesi ile Boğaziçi Üniversitesi TTO Ekibinin oldu!

Teknoloji Transferini Hızlandırma (TTH-Türkiye) Projesi kapsamında yürütülen uygulamalı eğitim programı Venture Pipeline Development Programı (VPDP 2.0) kapanış töreninde yatırım jürisine yapılan sunumların ardından değerlendirme sonrası Yatırım Yapılmaya En Uygun Proje (Most Investible) ödülünü ‘Cloud Managed Wi-Fi’ projeleri ile Boğaziçi Üniversitesi TTO Ekibinde yer alan Eren Soyak, Barış Uyar ve Öznur Kaptandan oluşan ekip kazandı.

Evlerinde Wi-Fi üzerinden video veya film izlerken problem yaşayan birçok Wi-Fi kullanıcısına çözüm sunabilme fikriyle yola çıkan girişimci ekibe yatırımcılardan yoğun talep geldi.

19-21 Nisan 2017 tarihindeki açılış çalıştayıyla başlayan ve 8 hafta süren VPDP 2.0 eğitiminde 10 TTO ekibi yer aldı. Her bir ekip bir girişimci lider (EL), bir teknik lider (TL) ve bir TTO mentorundan oluşuyordu. 5 Haziran 2017’deki kapanış töreninde tüm ekipler ACT (Accelerating the Commercialization of Technology) ve DCP (Diffusion Capital Partners)’nin de içinde bulunduğu yatırımcı jürisi önünde sunumlarını gerçekleştirdiler.

Venture Pipeline Development Programı (VPDP 2.0)’nın 5 Haziran’da gerçekleşen bu kapanış töreninde farklı kategorilerde 3 ekibe kupa ve madalyaları verildi. “Cloud Managed Wi-Fi” projesiyle “Yatırım Yapılmaya En Uygun Proje (Most Investible)” ödülünü Boğaziçi Üniversitesi TTO ekibi aldı. “En İyi Sunum (Best Presentation)”  ödülünü “Bacteria Free Stomach” projesi ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Atmosfer TTO takımı aldı. “Best Spirit of VPDP” ödülünü almaya ise ‘Light Emitting Materials for Displays’ projesi yine İYTE Atmosfer TTO Ekibi hak kazandı. ‘

TTH-Türkiye ve VPDP

Teknoloji Transferini Hızlandırma (TTH-Türkiye) Danışmanlık Hizmetleri Projesi iki yıl süreli bir proje (Aralık 2015 - Aralık 2017) olup projede; Türkiye'deki Teknoloji Transfer Ofislerinin (TTO) teknik kapasitelerinin geliştirilmesi, TÜBİTAK’ın Ar-Ge ticarileştirme kapasitesinin geliştirilmesi ve TTH-Türkiye fonlarının uygun yatırım bulma süreçlerinin networking etkinlikleri ile desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu Proje, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın (TTGV) liderliğinde, Bpifrance Financement (FR) ve VentureWell (ABD) konsorsiyumu tarafından yürütülmektedir.

TTH-Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Projesi kapsamında Türkiye’den 20 TTO seçilmiş ve bunların teknik kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. TTO bazında seçilen teknoloji tabanlı proje sahibi (girişimciler) ve TTO mentorundan oluşan 20 ekip için yalın girişim metodolojisine dayalı uygulamalı bir eğitim programı “Venture Pipeline Development Program (VPDP)” gerçekleştirilmiştir.

Seçilmiş olan 20 TTO ekibinden ilk 10 ekibe eğitim Ekim-Aralık 2016’da verilmiş olup, ikinci 10 TTO’nun yer aldığı ekiplere de eğitim Nisan-Haziran 2017 tarihlerinde verilmiştir. Her bir eğitim programı 8 hafta (3 gün sınıf + 3 saat/haftalık Webex) sürmüştür. Ekipler seçilen her bir TTO’dan bir mentor ve 2 girişimci ile eğitime katılmış ve program sonunda herbirine sertifikaları verilmiştir. Farklı kategorilerde 3 ekip kupa ve madalya ile ödüllendirilmiştir.