Prof. Nikos Stergiopulos Semineri: Laboratuvardan Ürüne (28 Mart 2014)

Tıbbi cihaz alanında faaliyet gösteren EndoArt firmasının kurucu ortağı Prof. Nikos Stergiopulos “The Role of The Academic Lab in The Development of Frontline and Clinically-Relevant Medical Technologies” başlıklı bir seminer verecektir. 1998 yılında kurulmuş olan EndoArt firması doğuştan kalp hastalıklarında ve obezitede kullanılan implant cihazları konusunda dünyada lider konumundadır.

Seminer İngilizce olacaktır.

Tarih: 28 Mart 2014, Cuma

Saat: 15:00

Yer: Vedat Yerlici Konferans Merkezi, VYKM 2

Prof. Nikos Stergiopulos, Yunanistan’da National Technical University of Athens’da Makine Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimi aldıktan sonra Iowa State University’de Biyomedikal Mühendisliği konusunda doktora derecesini almıştır. Hemodinamik, Kardiyovasküler Mekanik ve Medikal Implant alanlarında çalışmaktadır. Medikal Teknolojiler konusunda 140’tan fazla yayını ve 15’ten fazla patenti bulunmaktadır. Telemetrik Implant konusunda dünya lideri Endo-Art firmasının, vücuda yerleştirilebilir ilaç salım pompalarını ve glakom hastalığının cerrahi tedavisinde kullanılan şantları geliştiren Rheon Medikal firmasının kurucu ortağıdır.

Sunum Dosyası

Sunum dosyasına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Sunum sonrasında Prof. Dr. Nesrin Özören Prof. Nikos Stergiopulos'a Boğaziçi Universitesi'nden bir hatıra takdim etti.