İnovasyon Yönetimi ve İnovasyon Liderliği Sertifika Programı (IMLEAP) Ödülleri Sahiplerini Buldu 16 Mart 2018

Boğaziçi Üniversitesi, Siemens Healthineers işbirliğinde gerçekleştirilen "İnovasyon Yönetimi ve İnovasyon Liderliği Sertifika Programı (IMLEAP)", projelerin final sunumu, jüri değerlendirmesi, ödül töreni 16 Mart 2018 Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de gerçekleşti.

Üniversite öğrencileri arasında inovasyon kültürünü yaygınlaştırmayı, inovasyon yönetimi konusunda temel eğitimi vermeyi ve sağlık teknolojileri konusunda yenilikçi projeler ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla 18 Eylül 2017 tarihinde başlayan IMLEAP’te 8 proje ekibi sağlık teknolojileri özelinde projelerini geliştirdiler. Mart 2018’e kadar süren program boyunca her bir proje ekibine, biri Boğaziçi Üniversitesi’nden diğeri Siemens’ten olmak üzere iki danışman/mentor atandı ve ekipler projeleri üzerinde çalıştılar.

Ekipler, program boyunca geliştirdikleri projelerinin poster sunumlarını gerçekleştirdiler. Yapılan oylama sonunda en çok oyu alan 3 ekip belirlendi. IMLEAP’e katılan öğrencilerin sertifikalarının da dağıtıldı.

Birinci seçilen ekip, Almanya Erlangen’de her yıl düzenlenen Innovation Research Lab Exhibition (IRLE)’a katılmaya hak kazandı. IMLEAP etkinliğinin 2019 yılında da, daha kapsamlı olarak düzenlenmesine karar verildi.

Etkinlikte ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmed Özkan, Siemens Healthcare A.Ş. Genel Müdürü Sn. Şevket On ve Siemens A.Ş. CFO’su Sn. Thomas Kolbinger arasında işbirliği protokolü imzalanmış olup, imzalanan protokol ile Siemens A.Ş., Siemens Sağlık A.Ş. ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğinde Boğaziçi Üniversitesi Teleiletişim ve Enformatik Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (TETAM) altında IRL@BOUN  (Innovation Research Lab @ Bogazici) laboratuvarının kurulması kararlaştırılmıştır. IRL@ BOUN faaliyetleri Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Ögretim Üyesi Dr Burak Acar ve Siemens ITT Global Direktörü Sn Sultan Haider tarafından koordine edilecektir.