Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi Çalışması

Değerli öğrenci, mezun ve akademisyenlerimiz,

Sahibi veya ortağı olduğunuz teknopark veya kuluçka merkezinde yer alan ya da TÜBİTAK 1512 (BİGG), Sanayi Bakanlığı Teknogirişim desteği aldığınız bir firmanız var mı?

TÜBİTAK, her yıl gerçekleştirdiği “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” ile Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üniversitelerini belirlemekte ve kamuoyuna açıklamaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyeni, öğrencisi ve mezunlarının kurduğu teknopark, kuluçka merkezi veya TEKMER’lerde faaliyet gösteren ya da TÜBİTAK 1512 (BİGG), Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Desteği ile kurulan girişimler ve teknoloji şirketleri, endekste en büyük ağırlığa sahip olup, bu statüdeki her bir şirket üniversitemizi endekste üst sıralara taşımaktadır.  Siz de bu statüde bir şirkete sahipseniz, bir dakikanızı ayırıp aşağıdaki linkte yer alan formu doldurarak üniversitemize destek olabilirsiniz.

Türkiye’de üniversitelerin sıralandığı tek resmi endeks olarak adı geçen bu endeks, hem üniversiteler açısından bir prestij kaynağı olmakta hem de endekste gösterdiğimiz başarıya paralel olarak üniversitemize ayrılan araştırma bütçesi artmaktadır.

Değerli destekleriniz için üniversitemiz adına teşekkür ederiz.

Kurum Dışı Proje Süreçleri Destek Kılavuzu Yayımlandı!