Doç. Dr. Ebru Kaya’ya TÜBİTAK Teşvik Ödülü

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ebru Kaya 2017 yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

Lisans ve yüksek lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 2003 yılında tamamlayan Doç.Dr. Ebru Kaya, doktorasını Ortadoğu Teknik Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü’nden 2011 yılında aldı.

Doktora çalışmaları sırasında ODTÜ’de aynı zamanda araştırma asistanı olarak görev yapan Kaya, 2009 yılında İngiltere’deki Bristol Üniversitesi’nde fen bilimleri eğitimi konusunda araştırmalar yaptı. Doktora derecesini aldıktan sonra 2011-2014 yılları arasında Selçuk Üniversitesi’nde görev yapan Kaya, 2013’te Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmalar yürüttü.

Doç. Dr. Ebru Kaya 2014 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü’nde görev yapıyor.

Kaya’nın araştırma konuları arasında fen bilimleri eğitimine yaklaşımlar, kimya eğitiminde kavramsal değişimler, fen bilimlerinde epistemolojik perspektifler, fen bilimleri/kimyanın doğası ve kimyanın felsefesi gibi başlıklar bulunuyor.

Tarih: 26 Temmuz 2017