COST Bilgi Günü (17 Mart 2016)

Ülkemizin 1971 yılından bu yana üyesi olduğu ve TÜBİTAK'ın da bilimsel koordinatörlüğünü üstlendiği  Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği (European Cooperation in Science and Technology – COST) kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda 17 Mart 2016, Perşembe günü 10.00-12.30 saatleri arasında “COST Bilgi Günü” etkinliği düzenlenecektir.

TÜBİTAK-Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı, Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı Murat Tıltak COST hakkında genel bilgi, kuruluşu, yönetim yapısı, üye ülkeleri, tematik alanları, COST aksiyonları ve desteklerinin neler olduğu, COST katılımının araştırmacılar açısından kazanımı, COST aksiyonlarına katılımın nasıl gerçekleştiği konularında bilgilendirme sunumu yapacaktır. Özyeğin Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm BaşkanıProf. Dr. Murat Uysal, Türkiye’de proje sahibi (grant holder) olarak bir Türk üniversitesinin COST’a aksiyon olarak sunduğu ve desteklenmiş olan OPTICWISE başlıklı COST Aksiyonunun sağladığı faydalar ve edinimleri ile ilgili deneyim paylaşımında bulunacaktır.

Etkinlik programını aşağıda yer almak olup, kayıt için lütfen Etkinlik Kayıt Formunu doldurunuz.

Program:

10.00 -10.30: Kayıt & Açılış

10.30 - 11.15: COST Aksiyonları bilgi paylaşımı, Murat Tıltak, TÜBİTAK  Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü

11.15- 11.30: Soru- Cevap

11.30 -12.15: COST Başarı Öyküsü Deneyim Paylaşımı, Prof. Dr. Murat Uysal Özyeğin Üniversitesi

Tarih17 Mart 2016 Perşembe

Saati10:00 - 12:30