Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı’nda Yer Aldı!

Teknoloji Transfer Ofisi olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde geliştirilen Ar-Ge faaliyetlerinin ve teknolojilerinin tanıtıldığı ve poster sunumlarının yapıldığı standımızla Kalkınma Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde TÜBİTAK ve Yükseköğretim Kurumu'nun işbirliğinde 3¬-5 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşen "Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı"nda yer aldık.

Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı’ndan özel sektör, kamu ve akademiden üst düzey temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen panellerde dünyada bu alandaki Ar-Ge çalışmalarının ne yöne gittiği, Türkiye’nin nasıl bir yol izlemesi gerektiği ve bunun için uygulanması gereken politikalar ile aktörler arası işbirliklerinin geliştirilmesi için somut öneriler tartışıldı. Başarılı geçen sözkonusu etkinlik çerçevesinde Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinin bilimsel çalışmalarını içeren 11 adet posterin tanıtımı yapıldı. Boğaziçi Öğretim Üyelerinden Yrd. Dr. Berat Haznedaroğlu, Prof. Dr. Cengiz Öztürk, Doç. Dr. Çetin Yılmaz, Doç. Dr. Murat Çelik ve Doç. Dr. Rana Sanyal, fuarda yer alarak stand ziyaretçilerine projeleri hakkında bilgi vermişlerdir. Alanda sergilenen poster sunumlarının listesi aşağıda yer almaktadır:

1. Apoptosis and Cancer Immunology Laboratory
    Projeler: New NLR Proteins, ASC Speck Assembly Dynamics
    Prof. Dr Nesrin Özören
  2. Boğaziçi Üniversitesi Uzay Teknolojileri Laboratuvarı
    Projeler: Elektrikli Uzay İtki Sistemleri, RF İyon Motoru, Hall Etkisi İtki Motoru, Microdalga Elektrodalga İtki Sistemi
    Doç. Dr. Murat Çelik
  3. BURET- Boğaziçi University Renewable Energy Technologies (2 adet poster)
    Projeler: Organic Rankine Cycle, 3D Radial Inflow Turbine, Evaporative Cooling Using Spray Water
    Doç. Dr. Hasan Bedir- Prof. Dr. Günay Anlaş
  4. BÜRES- Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Yeşil Kampüs ArGe Çalışmaları ( 2 adet poster)
    Projeler: Deni Trafiği Risk Haritalama Sistemi, Çevresel İzleme Sistemi, Çelik Kule ve Temel  Kazıkları İzleme Sensörleri, Yapı Dinamiği Modeli, 5MW Karasal Rüzgar Türbin Kulelerinde Yapısal Yorulma,  Monopile Offshore Wind Turbines Under Wind and Waves