Boğaziçi Üniversitesi global ürün geliştirmek üzere Netaş ile ArGe işbirliği yaptı

Boğaziçi Üniversitesi ve Netaş ‘ArGe ve Ürünleştirme Çerçeve Sözleşmesi’ imzaladı. İmzalanan sözleşme ile iki kurum ortak ArGe yaparak, geliştirdikleri ürünü küresel pazarda konumlandıracak.

Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye’nin lider sistem entegratörü ve telekom altyapı sağlayıcısı Netaş  ile ‘ArGe ve Ürünleştirme Çerçeve Sözleşmesi’ imzaladı. Sözleşme kapsamında Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ile Netaş’ın ArGe uzmanları birlikte çalışarak, öncelikle 5G, bulut bilişim ve nesnelerin interneti (IoT) konuları başta olmak üzere ortak ArGe yaparak global pazarda yeri olacak ürün geliştirecek.

22 Mart tarihindeki imza töreninde konuşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkanüniversitelerin araştırmalarının somut sonuçlarının ortaya çıkması ve teknolojiye dönüşmesi için özel sektörle işbirliği yaparak, yeni alanlar oluşturmalarının önemini vurguladı.

‘’Boğaziçi Üniversitesi’nin araştırma faaliyetlerinden ortaya çıkan yayınların etki değeri birçok dünya üniversitesinin üzerindedir. Bünyemizde bulunan değerli akademisyenler kısıtlı koşullarda çok başarılı sonuçlar almaktadır. Bu çabalara özel sektörün el vermesi ve hep birlikte ArGe alanını genişletmek, ülkemizin teknoloji üretiminin de artmasını, teknolojik olarak dışa bağımlı bir ülke olmaktan çıkmamızı da sağlayacaktır. Kandilli Kampüsü’müzde inşaatı tamamlanmak üzere olan Bilim ve Teknoloji Merkezi’mizde kurulacak yeni laboratuvarlar, sanayi, akademi ve kamu ortaklığı ile yeni araştırmaların kapısını aralayacaktır’’ diyen Özkan, Netaş gibi deneyimli ve gelişmiş bir şirketle yan yana olmanın sadece üniversitenin değil, ülkemizin kazancı olacağını belirtti ve bu işbirliğiyle yalnızca yeni ürünler geliştirmek değil, dünya ölçeğinde iddialı çalışmalara imza atmak hedefini paylaştıklarını belirtti.

Netaş CEO’su C. Müjdat Altay ise Boğaziçi Üniversitesi’ndeki bilimsel birikimi ve araştırma faaliyetlerini Netaş'ın başta 4.5G olmak üzere sahip olduğu teknoloji geliştirme ve ürünleştirme bilgi, tecrübe ve laboratuvar imkanlarıyla birleştireceklerini aktararak ‘’İlk etapta 5G’nin IoT, video optimizasyonu ve hızlı paket veri işleme mimarisi alanlarında ürün geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu ortaklığın nihai hedefi, Türkiye’nin global marka çıkarma vizyonuna katkı sağlamaktır” dedi.

Kaynak: http://haberler.boun.edu.tr/tr/haber/bogazici-universitesi-global-urun-g...